Joel Magnusson
Senaste inläggen av Joel Magnusson (se alla)

Sitter du där med din öl trots att du hade tänkt annat?

Hur många av oss med beroendeproblem är det inte som helt plötsligt befinner sig mitt i drickande, drogande, spelande eller något annat trots att vi inte hade tänkt oss det? Typ väldigt många skulle jag tro? Minns en gång för många år sedan när jag skulle ta en cykeltur ner till hamnen för att kika på solnedgången och känna doften av havet. Inget annat var tanken. Ingenting annat… Men, vad hände…? Du som har varit med om liknande saker kan snabbt räkna ut hur det blev…

Klockan 8 passerade jag hamnklockan med siktet ut mot fyren. Fint väder ackompanjerat med tärnor och fiskmåsar som pysslade med sitt. Luktade hav gjorde det med. Härligt. En fin ljummen kväll. Tidig sommar och en fantastisk solnedgång… Livet är härligt!

20 minuter senare upptäcker jag att jag sitter vid ett bord på ett strandhak läppjande på öl nummer två… Den där varma känslan hade börjat infinna sig i kroppen. Livet är nu ännu bättre…. Eller? Vad är detta nu då…? Det här skulle jag ju inte göra.

Sedan var det igång…. precis… tolv öl och en whisky senare.

Jag har nu lärt mig att detta är ett vanligt fenomen. Trots att man har andra intentioner är det nästan som beroendet kapar hjärnan. Precis det är inte jag som bestämmer utan det jag är beroende av.

Nåja, det går att lära sig att ta kommandot. Det går att öka sin egenmakt. Det går att lära sig att styra sig själv mot bättre och mer långsiktiga mål. Det går att förändra sitt liv.

Häng med på möte hos SMART Recovery Sverige. Du vågar vara med…

MVH

Joel Magnusson

Dela gärna