självhjälpsmöten hos SMART Recovery

SMART Recovery självhjälpsmöten

Självhjälpsmöten hos SMART Recovery kan hjälpa dig med ditt beroende.

Just nu finns SMART Recovery självhjälpsmöten på svenska endast online i Sverige. Du når dem med hjälp av programvaran Zoom. Vi jobbar på att få till fler möten och det kommer vi att avisera här och på våra sociala medier. Du kan även kontakta oss om du kanske kan tänka dig att öppna ett möte i din hemstad eller kommun.

Läs mer om hur svenska SMART Recovery möten fungerar

Svenska SMART Recovery självhjälpsmöten online


OBS! Du behöver inte anmäla dig eller förvarna om att du vill vara med på våra möten. Det är bara att dyka upp. För dig som kommer på ditt första möte så är det bra att veta att du kommer att komma in i hur det fungerar ganska snabbt. Mötesledaren kommer att hjälpa dig. Så det är bara att komma och vara med!

Tisdagar

  • Tid: 17 – 18
  • Plats: online med programvaran Zoom
  • Mötets ID: 867 4216 4648
  • Lösen: 960657
  • Värd: Maria

Mötet på tisdagar pågår 1 timma och under det mötet diskuteras ett av SMART Recovery´s verktyg som valts ut i förväg av mötesvärden. Det är därför bra (men ej nödvändigt) att du skickar ett mail till oss så vi kan skicka dig information om vad som kommer att diskuteras under mötet. Du har då möjlighet att fundera lite innan vilka frågor du kanske vill söka svar på hos de andra mötesdeltagarna.

Att ha självhjälpsboken till hands före mötet är mycket bra för din förståelse för det diskuterade verktyget och programmet i sin helhet. Det är dock inte något krav att ha boken för att vara med. Ingen får naturligtvis reda på att du kontaktat oss. sverigesmartrecovery@gmail.com

Torsdagar

  • Tid: 19 – 20.30
  • Plats: online med Zoom
  • Mötets ID: 884 7537 7222
  • Lösen: 349276
  • Värd: Joel

På torsdagar pågår mötet 1.5 timma där innehållet bestäms utefter mötesdeltagarnas incheckningar. Och om många berättar att de haft sug den senare tiden, i sina incheckningar, är det troligt att detta bli det som vi diskuterar mest under mötet. Det är alltså deltagarna som styr dessa mötens innehåll. För att du skall få ut så mycket som möjligt av dessa möten bör du ha självhjälpsboken så du kan delta mer aktivt i diskussionerna.


Samma lösen och ID varje vecka

Det är samma mötes ID och lösen för varje möte varje vecka. Men de är olika för varje veckodag. Enklast är att ladda ner och installera Zoom före mötet och sedan när det är dags så klickar du bara på ”join meeting” och fyller i mötets id nummer sedan klickar du och fyller i mötets lösenord. Inte så svårt med andra ord.

På SMART Recovery möten är mötesledaren alltid utbildad.

Våra mötesledare (eng: facilitators) är utbildade på den amerikanska utbildningsmodulen. Det dock finns andra sätt att utbilda sig så i framtiden kan det förekomma mötesledare med annan bakgrund. Är du intresserad att utbilda dig så slå oss en signal så kan vi berätta mer om olika möjligheter.

Dela gärna