Har du tappat kontrollen över alkohol, droger eller spel?

Har det blivit för mycket? Kan du inte sluta?

Har du tappat fotfästet? Har droger, spel eller alkohol tagit över ditt liv? Känns det som det inte är du som bestämmer längre? Vet du inte vad du skall göra för att få ordning på ditt liv och må bättre?

Var skall jag börja?

När du bestämmer dig för att genomföra en förändring, särskilt efter flera års (eller decenniers) ohälsosamma vanor, kan det kännas skrämmande . Vi vet, de flesta av oss som är involverade i vår förening och utformningen av vårt program och självhjälpsbok, har förstahandserfarenhet av tillfrisknande från beroende.

Våra självhjälpsmöten kan vara en lösning

Det viktigaste är att du börjar gå på möten där du träffar andra som har varit eller är i en liknande situation. Hos dom kommer du att finna stöd och förståelse samtidigt som du får ett konkret program som vilar på vetenskaplig grund att jobba med. Ett program med många lösningar.

Tillsammans med oss lär du dig leva utan alkohol eller andra droger

Tillsammans med andra deltagare lär du dig hur du skall hantera sug, ångest och andra dåliga tankar och idéer. Med övning och tålamod får du med vetenskapliga metoder lära dig att ta kommandot över ditt liv och bli fri från dina beroenden. Mötesledarna hos SMART Recovery är alltid utbildade så du kan känna dig trygg och säker på att du blir väl omhändertagen.

Vårt 4 punktsprogram

Vårt program är uppdelat i fyra punkter med följande innehåll:

  1. Bygga och behålla motivationen till förändring
  2. Hantera sug
  3. Hantera tankar, känslor och beteenden
  4. Leva ett balanserat liv

Metoderna och verktygen vi använder oss av vilar på vetenskaplig grund utan något andligt eller religiöst innehåll. Dessa punkter är många gånger utgångspunkten för våra diskussioner på våra självhjälpsmöten.

Vilka är vi?

SMART Recovery startade i USA 1994 och finns nu i mer än 30 länder runt om i världen. I Sverige håller vi på att etablera oss via en ideell förening som heter SMART Recovery Sverige. Programmet har ingen politiskt eller religiöst innehåll. Våra möten är kostnadsfria men om du vill och har råd kan du swisha en peng till hatten i slutet av mötet.

Möten i Malmö varje måndag

Häng med på möte i Malmö eller kombinera med ett av våra onlinemöten.

Tid: Måndagar klockan 19 – 20 (Men kom gärna från kl. 18 då kaffet är färdigt. Alltid trevligt med lite försnack innan vi börjar).

Mötesvärd: Mikael nås på telefon +46 728 755640

Plats: Föreningen Comigen, Sofielundsvägen 13, Malmö (ett stenkast från Möllevångstorget)

Ligger 3 minuter gångväg från Södervärns busstation eller 7 minuter gångväg från Triangelns tågstation.

Här på sidan hittar du massor med information om oss och hur det fungerar. Ta dig gärna lite tid och kika runt.

Vill du köpa boken innan mötet kan du göra det här

Har du några frågor eller funderingar kan du maila oss på info@smartrecoverysverige.se. Vi svarar så fort vi kan och oftast nästan omedelbart.

Det finns en lösning på ditt problem och du är verkligen inte ensam även om du kanske känner så just nu

Välkommen på möte!

Dela gärna